I anledningen af Mikkels 50 års fødselsdag bringer vi her hans portræt, et uddrag fra vores jubilæumsmagasin ”KHR Architecture – seventy year anniversary magazine”.

"An analytical mind"

Nuværende kreativ partner Mikkel Beedholm startede hos KHR lige efter arkitekturstudiet og er i dag KHR’s arkitektur- og designansvarlige. Han har stået i spidsen for en lang række af KHR’s store og anerkendte projekter, hvor han med sit altid skarpe blik formår at få æstetik og funktionalitet til at gå op i en højere enhed, selv i de mest komplekse projekter. Mikkel blev ansat ved KHR i 1993, og hans første opgave var at tælle døre på Bispebjerg Hospital. Siden er opgavernes kompleksitet og ansvaret dog vokset voldsomt, og allerede et par år efter arbejdede Mikkel på nogle af KHR’s største projekter.

Mikkels samarbejde med Jan Søndergaard

Som ung, nytænkende arkitekt havde han en afgørende rolle i udviklingen af B&O’s hovedsæde og butikker, og kun få år senere havde han det fulde ansvar for udviklingen af KMD’s hovedsæde – et projekt, der både har været nomineret til Mies van der Rohe-prisen og fået tildelt den prestigefyldte Red Dot-pris. Mikkel har altid haft et tæt samarbejde med Jan Søndergaard. Han har derigennem fået en lang række udviklingsmuligheder, som han har formået at forvalte godt og tage et stort ansvar for. I dag har han overtaget det fulde ansvar for KHR’s arkitektur- og designudvikling, hvor han er inde over samtlige projekter. Mikkel har en unik tilgang til arkitekturen, og på forunderlig vis formår han altid at skabe arkitektur, hvor funktionalitet og flow er optimeret til fulde, samtidig med at æstetik og materialer underbygger bygningens funktioner. Med nysgerrighed, et altid kreativt sind og en stor realisme går Mikkel til opgaverne med stor iver. ALT skal løses til perfektion, og han helmer ikke, før både hjerte og hjerne er fuldt overbevist.

En kreativ joker

Samtidig er Mikkel tegnestuens store ’joker', som med sit kreative væsen ofte kommer med gode historier og skæve tanker. Som en vigtig del af den daglige ledelse på tegnestuen har Mikkel vist sin store evne til at forandre. I Mikkels tid som partner hos KHR er vi gået fra at være en lidt gammeldags tegnestue til i dag at være en moderne virksomhed. Med sin store interesse for såvel arkitekturen som organisationen bidrager Mikkel til at udvikle KHR – både som virksomhed og arkitektonisk. Mikkel har en stor indlevelse i projekterne og er i stand til at tænke projekter både indefra og ud og udefra og ind. Det resulterer i arkitektur af høj kvalitet, hvor der er taget højde for både brugerne og de omkringliggende omgivelser.

I spidsen for det innovativt skolebyggeri

For eksempel har han stået i spidsen for Ørestad Skole – en unik skole hvor alt er tegnet i børnehøjde, så børnene føler sig trygge, bliver nysgerrige og bedre kan modtage læring. De smukke nicher viser forståelsen for børnenes behov for rum i rum, og den unikke facade vidner om hans fokus på at skabe sanselig arkitektur. Som ansvarlig for KHR’s konkurrenceteam formår Mikkel altid at nytænke og konstant skubbe til arkitekturens grænser, samtidig med at praktik, funktionalitet og bygbarhed går op i en højere enhed. Med et stort mod imødegår han altid projekternes svageste punkter og får vendt tingene om, så vi ser projekterne i helt nye perspektiver. Med en lang erfaring og stor viden inden for arkitektur og bygbarhed bidrager Mikkel til at finde nye kreative og realistiske løsninger.

Han er ofte den, der kaster bolden op i luften – og efter den har svævet en rum tid, er det også tit ham, der griber den igen. Arkitektoniske løsninger og rumlige kvaliteter bliver vendt og drejet for at finde den helt rigtige løsning, og som arkitekt og fagperson er Mikkel meget seriøs og tager alle typer opgaver alvorligt. Fra store prestigeprojekter til mindre byggerier går han stædigt efter at finde den optimale løsning, for eksempel da han løste det overordnede flow for det nye Bispebjerg Akuthus og stod i spidsen for vores videreudvikling af det klassiske rækkehus.