Oversigt

Bergen Fjord er en vigtig kanal i den vestlige del af Norge. Den forbinder den aktive havn i Bergen med Nordsøen i syd og Norskehavet i Nord. Den nye stibro skal betjene fodgængere og cyklister, der krydse fjord og havn.

Fakta
By
Bergen
Land
Norge
Bygherre
Bergen Kommune
År
2006

En bro formet som et z

Broen er designet som et Z, der giver broen en naturlig hældning og gør det til det til en helt særlig oplevelse at krydse Puddefjorden. Længden af broen i den centrale akse er 233 m.

Den syntetiske belægning i fodgængerzonen er ujævn, mens den i cykelbanen er jævn for at øge komforten. Tremmerne i rækværket er konstrueret af malet stål, mens tværgående kabler udgør den øverste del af rækværket.

Den tværgående profil er udstyret med LED belysning, der oplyser broen med et blødt indirekte lys, som ikke stjæler udsigten fra fodgængerne og cyklisterne. Den indbyggede LED belysning benyttes også til at adskille fodgængere og cyklister.

Udforsk

En gennemgribende ombygning af lufthavnens transithal med stor respekt for Vilhelm Lauritzens oprindelige indretning fra 1960.

Københavns Metro er en undergrundsbane, hvor arkitekturen helt bevidst arbejder på at få naturligt og kunstigt lys til...

Arlanda Lufthavn nord for Stockholm er et enormt anlæg med terminaler, tilkørselsanlæg og P-huse. I det nye årtusinde...