Oversigt

KHR Architecture har været arkitektrådgiver for transformationen af en bevaringsværdig, nyklassicistisk retsbygning til et moderne kontorfællesskab. Nomad Workspace er et kontormiljø på cirka 2.500 kvm fordelt på private og åbne kontorområder, arbejdslounge, café, fællesområder, mødefaciliteter og eventlokaler. Vi omdannede bygningens indre fra cellekontorer til et åbent kontorlandskab – og bragte huset tilbage til dets oprindelige rummeligheder og karakter, i en nyfortolket version.

Fakta
By
København
Land
Danmark
Bygherre
Nomad Workspace
År
2016
Areal
2500 ㎡
Bæredygtighed
Renovering og transformation
Partnere
Arkitekt Natalia Sanchez
Ydelser
Arkitektrådgivning, myndighedsprojekt, skitsering og projektering

Moderne krav til historisk bygning

Det har været en spændende udfordring at skabe et moderne, funktionelt kontormiljø i en bygning, der har været i brug siden 1850. Transformation er ikke bare bæredygtigt, de gamle bygninger giver også en masse identitet og sjæl til det nye sted, man skaber.

Ufordringen er, at der i dag stilles helt andre krav til indeklima og brandsikkerhed. Det har krævet en tæt dialog med myndighederne undervejs i projektet for at nå frem til løsninger, der opfylder både opfylder bygherres ønsker og myndighedernes krav.

Kontorfællesskab i nyklassicistisk bygning

Kontorhotellet ligger i en tidligere retsbygning i tilknytning til fængslet på Blegdamsvej, der er tegnet af en af 1800-tallets største arkitekter, M.G. Bindesbøll, som også er manden bag det smukke Thorvaldsens Museum.

Bygningen på Blegdamsvej 6 er i samme nyklassicistiske stil som fængslet med pudsede facade og markante søjler. I 2013 flyttede retten ud af ejendomme og den nuværende ejer H.P. Hertz købte bygningen for at skabe et moderne kontorhotel i de bevaringsværdige bygninger.

Ny terrasse til hverdag og fest

Det kræver naturligvis en tæt dialog med myndighederne, når man transformerer og udvider en bevaringsværdig bygning. KHR Architecture har på den måde hjulpet Nomad Workspace med at få grønt lys fra myndigheder til en lækker træterrasse ud mod Sankt Hans Torv.
Terrassen benyttes både til en hurtig frokost i hverdagene for stedets kombinerede café og kantine og til større arrangementer, som eksempelvis under Tour de France.

Arkitekten om transformationsprocessen

”Vi startede med at finde de oprindelige tegninger af huset for at finde frem til de oprindelige rumdimensioner og lavede undersøgelser af, hvordan man bedst kunne bruge de forskellige rumtypologier til et moderne kontormiljø.

Ønsket var at lave en fleksibel og dynamisk arbejdsplads i smukke rammer for mindre firmaer og enkeltmandsvirksomheder. Et sted som kunne rumme forskellige måder at arbejde på.

Så gik vi i gang med at rive tidernes forskellige lag ned, restaurere og bygge op. Det er dejligt at se, at tankerne virker i praksis: Huset er blevet et levende og uformelt sted som har en puls og en dynamik. Det er blevet den platform, som bygherre ønskede sig, hvor det er nemt at nye bekendtskaber og samarbejdspartnere."

Morten Nøhr Frandsen,  Sagsarkitekt og associeret partner
Kontakt

Transformation med fokus på flow og funktion

For at skabe et optimalt kontormiljø, der både fungerer for de faste brugere og for de kunder, der lejer mødelokaler efter behov, har space planning været et væsentligt fokuspunkt i transformationsprocessen. Det gælder om at skabe gode, naturlige flows og samtidig give de nødvendige rum til ro og fordybelse.

Netop fordi planer og flows er så essentielle for arkitekturen, er det en spændende arkitektonisk udfordring at arbejde med en eksisterende, bevaringsværdig ejendom.

Transformation handler ikke kun om at se frem. På Blegdamsvej gemte der sig en række arkitektoniske kvaliteter bag de nedhængte lofter, som i dag er med til at gøre rummene smukke.

I stueetagen er der etableret en åben cafe, hvor man kan spise med andre kontorfæller, eller mødes med folk udefra over en arbejdsfrokost eller uformel kop kaffe. Cafeen tjener både som kantine og en restaurant, og der er etableret et godt udeareal i form af en terrasse ud mod Sankt Hans Torv med store trapper ned til gadeniveau.

Tænk ud af boksen - ind i boksen

Som arkitekter er det også vores opgave at vende begrænsninger til muligheder. I Nomad Workspace er der eksempelvis etableret fokusbokse, hvor man kan holde møder eller tale i telefon uden at forstyrre eller blive forstyrret. Boksene udnytter samtidig et spildareal i opgangen og er på den måde med til at forbedre kundens business case.

Stedets space planning er skabt med forskellige brugergrupper og en dynamisk arbejdsdag in mente: Der er både små touchdown kontorpladser, hvor man hurtigt kan koble sin bærbare op, og områder med faste pladser. Der er bokse til telefonmøder og mødelokaler til de mere konventionelle eller private møder. I alle rum er der indtænkt afveksling og loungeplads.

Udforsk

Erhvervsbyggeri til restaurant og butik centralt i Nuuk. Bygningen er tegnet af KHR og huser både en skøn...

Østerport Station fra 1897 er sandsynligvis skabt med terrazzogulv, som siden er blevet erstattet af klinker. Ved renoveringen...

Coco Hotel er et boutiquehotel med beliggende i hjertet af Vesterbro i København. Det tidligere Copenhagen Crown Hotel...