Oversigt

I den smukke by Parma, kendt for sin kunst, musik og mad, forbinder metroen den tætte historiske by med det nye, mere moderne byrum. KHR har designet metrostationerne, der både skal være funktionelle, trygge og lette at overskue for de rejsende.

Fakta
By
Parma
Land
Italien
År
2008
Partnere
Impresa Pizzarotti & C, Ingegneria Via Servizi, F. Morello Consultning Engineers ApS

Moderne tilføjelse til gadebilledet

Stationerne er struktureret med høje skråtstillede vægge og overflader i sandsten, som i middelalderbyens monumenter, og ligesom i Parmas smalle stræder, rejser dagslyset langt ned fra oven og oplyser stationerne i et varmt venligt lys. Over jorden er ovenlysvinduerne til metroen udformet som fine skulpturelle glasprismer, der giver en elegant effekt i byrummet. Nedgangene til metroen er designet ud fra samme koncept: at give en diskret og moderne tilføjelse til gadebilledet, der er synlig uden at virke dominerende.

Inspireret af middelalder arkitektur

Parma er en smuk by kendt for sin kunst, musik og mad. En gammel by med smalle gader og fine stenbelægninger, men også en moderne by med nye bycentre under udvikling ved universitetet i øst og motorvejstilslutningen i vest.

Parmas nye metro forbinder Parmas tætte historiske by med de nye bycentre under udvikling og skaber et nyt byrum under jorden inspireret af Parmas flotte middelalder arkitektur.

“Over jorden er de dybe stationer designet til at være funktionelle, lette at aflæse og overskue. Lyse sandsten, ovenlys og flot kunstig belysning skaber en lys og venlig verden under jorden, som føles tryg og sikker for de rejsende.”

Peter Nielsen, Chef for Bygherrerådgivning, KHR Architecture
Kontakt

 

Udforsk

Jens Bangs gæstehuset er et sommerhus inspireret af de gamle fiskehytter i området og fremstår som et smukt...

I den Københavnske metro dagslyset fra oven sammenhæng mellem de to verdner under og over jorden. De pyramideformede...

Erhvervsbyggeri til restaurant og butik centralt i Nuuk. Bygningen er tegnet af KHR og huser både en skøn...