Oversigt

Lyngby Rådhus er samlingspunktet for en hel regions handlende. KHR vandt i 2013 en arkitektkonkuurence udskrevet af Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor målet var at samle flere aktiviteter ved det eksisterende rådhus ved at tilføje en ny bygning på 5000 kvm. Det vindende projektforslag havde til styrke den eksisterende urbanitet, men blev af forskellige årsager desværre aldrig realiseret.

Fakta
By
Lyngby
Land
Danmark
Bygherre
Lyngby-Taarbæk Kommune
År
2012
Udmærkelser
1. præmie i arkitektkonkurrence
Ydelser
Totalrådgiver

Inspireret af konteksen

En modernisering af rådhuset er tiltrængt, både for at give rum til mere og til en tidssvarende interaktion mellem kommunale medarbejdere og borgerne. Projektforslaget stiler derfor mod en hensynsfuld tilpasning, der visuelt og funktionelt efterlader en tidssvarende demokratisering af bygningen, der inspirerer til større grader af åbenhed, såvel i som udenfor bygningen.

Projektets porøse struktur som udstrakt grøn bygningsmembran er inspireret af de mange grader af hastigheder hvormed konteksten i dag opleves.

Samfundsmæssig og kulturel udvikling

Lyngby Tårbæks Rådhus indgår i vores kulturarv som et nationalt modernistisk værk. Bygningen har fået en særlig status, der refererer til den omgivende kontekst. Et ikon for den samfundsmæssige og kulturelle udvikling.

På denne baggrund tager projektforslaget fra KHRs arkitekter på opgaven om Lyngby Rådhus afsæt i, at bygningen skal bevares i sin nuværende udformning, men at identitet skal skærpes via projektet.

Udforsk

En gennemgribende facaderenoveringen af et erhvervsdomicil på Prags Boulevard har ført bygningen fra 1940 tilbage til sit oprindelige...

KHR Architecture har været arkitektrådgiver for transformationen af en bevaringsværdig, nyklassicistisk retsbygning til et moderne kontorfællesskab. Nomad Workspace...

Finger B i Københavns Lufthavn er en del af den omfattende fornyelse, der er et led i Københavns...