Oversigt

Renoveringen af et 16. etager højt 50'er-bolighus for boligselskabet MKB har givet både et æstetisk og et funktionelt løft til bygningen. Højhuset ligger med en storslået udsigt ud over Øresund, hvor nye balkoner løber som bånd omkring bygningens front.

Fakta
By
Malmø
Land
Sverige
Bygherre
Boligselskabet MKB
År
2000
Udmærkelser
Malmøs Stadsbyggnadpris i 2001

Bånd af balkoner

Bygningen er gået fra at have været lukket til at være meget åben og ligger med en storslået udsigt ud over Øresund og det grønne område omkring Malmø Stadion. For at udnytte dette udkig optimalt blev der tilføjet et præfabrikeret balkonsystem med en bredde på 1,5 meter og transparente værn. Balkonerne løber som vandrette bånd på bygningens front og er med til at give huset en markant profil set fra gaden.

“Med respekt for det tidstypiske højhus, designet af Antoni Roos i slutningen af 50'erne, blev der udarbejdet et gennemgående redesign med fokus på optimal udnyttelse af de herlighedsværdier, der er knyttet til stedet.”

Mikkel Beedholm, Arkitekt og Partner, KHR Architecture
Kontakt

Funktionel ansigtsløftning

Indvendigt betyder tilføjelsen af balkoner en revidering af lejlighedsudformningen, der forlænger stuens areal langt ud i horisonten. De nye skydedørspartier i facaden giver beboerne et ekstra rum i sommerhalvåret. Bolighuset har fået en funktionel ansigtsløftning, der giver beboere en forhøjet livskvalitet og styrker en lang række sociale initiativer.

Udforsk

Hvidovrevejs Butikstorv skal fornyes og området udvides med yderligere 8400 kvm til boliger, erhverv og parkering. KHR Architecture...

Ved at kombinere dansk teknologi og knowhow med en konkret udfordring i at håndtere store mængder sukkerrørsaffald i...

Efter i små tyve år at have dannet rammen for store bærende opsætninger inden for teater, dans og...