Ceresvej arkitektur

"En arkitektonisk ambitiøs og nytænkende version af herskabsvillaen" 

”Ceresvej 19 er et pragteksempel på et moderne enfamiliehus. Efter de kontekstløse typehuses indtog i Danmark er det en fornøjelse at se hvordan arkitekterne her, sammen med bygherren, har arbejdet med en arkitektonisk ambitiøs og nytænkende version af herskabsvillaen,” lyder begrundelsen for præmieringen i dommerbetækningen.

I anledning af præmieringen holdes der i dag reception i Håndbiblioteket på Frederiksberg Rådhus med borgmester Simon Aggesen som vært. Der overrækkes en bronze-plakette til de seks præmierede byggerier samt et diplom til bygherre og arkitekter. 

Ceresvej terrasse med sildebenmønster

Moderne arkitektur med klassiske referencer

”Vi er meget beærede over, at dommerkomiteen har udvalgt vores projekt. Selvom vi normalt arbejder med projekter i større skala, så afspejler huset på Ceresvej på forbilledlig vis, hvordan vi hos KHR arbejder med brugerne og konteksten for at skabe funktionel arkitektur, der spiller sammen med omgivelserne,” forklarer Mikkel Beedholm, der er kreativ partner i KHR Architecture.

”På den måde har vi skabt et æstetisk og funktionelt moderne hus, der samtidig falder smukt ind i kvarteret, fordi vi i arkitekturen har en række referencer til de klassiske villaer, der er kendetegnende for det indre Frederiksberg.”

Ceresvej - facadedetalje på privat villa

Danmarks ældste præmieringsordningen 

Ceresvej 19 er ifølge dommerbetænkningen netop udvalgt for ”at nyfortolke herskabsvillaen i respekt og ydmyghed for sin kontekst og typologiens historiske forankring”.

Præmieringsordningen på Frederiksberg er Danmarks ældste og har eksisteret siden 1902. Dommerkomitéen består af direktøren for kommunens by- og miljøområde, tre medlemmer af kommunalbestyrelsen og tre udefrakommende arkitekter udpeget af Akademisk Arkitektforening.

I alt har Frederiksberg Kommunes Præmieringskomité i år valgt at præmiere seks byggerier samt udtrykke anerkendelse for to. Se og læs mere om Ceresvej 19 her.