Skal tegne skolecentrum til 1800 elever

”Det er et stort, spændende projekt og tilmed det fjerde, som vi vinder i Nordtyskland i år. Vi har stærke kompetencer inden for skolearkitektur, som har overbevist bygherren, og nu er vi så engagerede på det nordtyske marked, at vi kan etablere en hel tysk projektafdeling med de synergieffekter, det fører med sig”, siger kreativ direktør og partner Janina Zerbe, der står i spidsen for KHR Architectures strategiske satsning på det tyske marked.

Skolen bliver på cirka 16 000 m2 inklusive tre sportshaller og kantine samt 21.500 m2 udeareal. Projektet skal løses som et offentligt-privat-partnerskab med en løbetid på 25 år til en samlet kontraktsum på 100 millioner Euro. Det er entreprenørvirksomheden HOCHTIEF, der skal stå for byggeri og drift, mens design og projektering udføres af KHR Architecture sammen med de lokale tegnestuer Mosaik Architekten og NSP Landschaftsarchitekten.

”Langtidsholdbar arkitektur er en af vores varemærker. Det afspejler sig både i koncept, flow og materialevalg og går rigtig godt i spænd med en OPP-opgave som denne, hvor projektøkonomien spænder over 25 år,” forklarer Janina Zerbe.

KHR Architecture vandt tidligere i år skoleprojekter i både Sattrup og i Hamborg samt et stort olympisk center i Hamborg. Nu kommer dette nye skoleprojekt i nærheden af Hannover oven i porteføljen, som et bevis på, at satsningen på det nordtyske marked er lykkedes over forventning.

”Tyskland er ikke et nemt marked, men omvendt er der en stor interesse for nogle af de ting, som vi hos KHR er rigtig gode til. Derfor har vi valgt at tage skridtet, men at fokusere vores indsats på Berlin, hvor vores første tyske skole p.t. bliver bygget, og på Nordtyskland, som både kulturelt og fysisk ligger os nærmest. Og så er det jo bare mega fedt at se strategien blive til virkelighed.”

Lehrtes borgmester Frank Prüße glæder sig i en pressemeddelelse over, at det nye skolecentrum nu er på vej:

"Byggeprojektet er i økonomisk henseende historisk for byen Lehrte. Jeg glæder mig over, at det efter flere års planlægning og intensivt forarbejde nu kan gå synligt i gang fra sommeren 2024.

Det ultramoderne nybyggeri vil også omstrukturere udendørsområdet fuldstændigt. I fremtiden vil bygningen blive opvarmet udelukkende ved hjælp af vedvarende energi og udstyret med et solcelleanlæg på hele overfladen."

Fakta om projektet:

Byggeriet af Schulzentrum Lehrte-Süd er planlagt til at begynde allerede i 2024 og skal erstatte udtjente skolebygninger samt udvide kapaciteten. Skolen skal bygges efter en bæredygtig passivhus-standard og vil tilbyde omkring 1.800 elever og lærere et moderne undervisnings-, lærings- og arbejdsmiljø. Allerede i sommeren 2026 forventes udskolingen og kantinen at være klar til indflytning. Mens en bevaringsværdig bygning bliver del af den nye skolecampus, vil resten af de eksisterende skolebygninger blive revet ned fra foråret 2027, før bl.a. sportshallen med 3 baner kan bygges. Om cirka 5 år skal det bilfrie skolecampus så stå helt færdigt. Et joint venture mellem HOCHTIEF og SPIE vil herefter overtage en del af driften af ejendommen. Kontrakten har en løbetid på 25 år til en samlet sum på 100 millioner Euro.

Se mere af projektet her.