KHR Architecture og bpplan vinder tilbudskonkurrence

På baggrund af en tilbudskonkurrence har KHR Architecture og bpplan vundet opgaven om tre nye skolebygninger til Schulzentrum Mittelangeln for Schulverband Mittelangeln tæt på den dansk-tyske grænse. I alt skal der opføres 12.700 kvm fordelt på tre bygninger og faser. Fase 1 omfatter 3396 kvm klasse- og faglokaler til årgang 11 til 13.

”Vi har foreslået et design baseret på præfabrikerede træmoduler. Det harmonerer godt med bygherres ønsker om en kort byggetid, og en miljømæssigt og økonomisk bæredygtig profil.”

”Opgaven er interessant, fordi vi skal skabe en ny bygning, der både harmonerer med den eksisterende bygningsmasse og peger fremad. I de næste faser skal to nedslidte bygninger rives ned og erstattes med nye, og de resterende bygninger skal med stor sandsynlighed renoveres. Derfor kan arkitekturen for denne første fase meget vel blive afgørende for den helhed, der skabes på sigt,” forklarer kreativ direktør og partner Janina Zerbe.

”Allerede på onsdag har vi den første designworkshop med bygherre og styregruppen for byggeriet, hvor vi skal præsentere de første skitseforslag. Jeg glæder mig rigtig meget til at få input og feedback, så vi for alvor kan tage hul på opgaven.”

Som arkitektrådgiver skal KHR og bpplan være involveret i samtlige projektfaser, lige fra den tidlige planlægning til myndighedsprojekt, udbud, projektering og byggetilsyn. Når skolebygningen til de ældste klasser er færdiggjort, venter en 7000 kvm stor administrationsbygning og en sportshal på 2400 kvm.

Samarbejdspartner med erfaring inden for modulbaseret træbyggeri

”Vi har opbygget gode relationer og kendskab til det tyske marked gennem de seneste år og er naturligvis glade for, at det viser resultater på opgavefronten,” siger kreativ direktør og partner Janina Zerbe.

”Det er første gang, at vi skal løse et projekt sammen med tegnestuen bpplan, men samarbejdet tegner lovende. bpplan er en mindre tegnestue med base i Hamborg. De har et godt kendskab til modulært træbyggeri, til regionen og til de gældende tyske regler. Vi har til gengæld stor erfaring med skolebyggeri og digital projektering, og på den måde supplerer vi hinanden rigtig godt.”

KHR har netop afsluttet projekteringen af en stor skole i Berlin sammen med en anden tysk samarbejdspartner.


KHR er en af Danmarks ældste tegnestuer og har gennem årene tegnet en lang række anerkendte uddannelsesbyggerier som Ørestad Skole, Utterslev Skole og Københavns Universitet på Amager. Aktuelt er to store KHR-designede skoler ved at blive opført i Berlin og i Nuuk. Klik for at læse mere om KHR's ydelser inden for uddannelsesbyggeri.