Nybyggeri og renovering af boliger og erhverv ved Hvidovrevejs Butikstorv

Heart K/S ejet af den London-baserede kapitalfond Zetland Capital har valgt KHR Architecture som arkitektrådgiver på et projekt, der skal revitalisere Hvidovrevejs Butikstorv og tilføre området yderligere cirka 8.400 kvm lejligheder, butikker og p-anlæg.

”Det eksisterende Hvidovrevejs Butikstorv skal fornyes og kombineres med et nybyg af både boliger og erhverv, som er fastsat i lokalplanen fra 2020,” forklarer partner og designdirektør Torben Juul fra KHR Architecture.

”Vi er i den sidste del af myndighedsprojektet og forventer at nybyggeriet påbegyndes i 2023. Planen er derefter at opgradere og give et ansigtsløft til det nuværende center, så det spiller sammen med det nye, der opføres. Samtidig er der fokus på at skabe udendørs opholdsarealer til gavn for beboere og lokalmiljø. I lokalplanen er der blandt andet markeret et offentligt tilgængeligt torv på cirka 1400 kvm.”

Opkøbet af Hvidovrevejs Butikstorv i august var Zetland Capitals anden investering i Danmark og omfatter 7841 eksisterende kvadratmeter fordelt på 4.704 kvm butikstorv og 47 boliger. Yderligere 8400 kvm er i Hvidovre Kommunes lokalplan 144 fra 2020 udstykket til studieboliger, lejligheder, erhverv og parkering. Nybyggeriet bliver DGNB Guld-certificeret.

KHR Architecture har siden 2021 øget sit fokus på boligprojekter og har aktuelt 65 000 kvm boligbyggeri under projektering.

”Jeg er rigtig tilfreds med, at alle vores projekter fortsætter på trods af den aktuelle markedssituation. Vores helhedsblik på god arkitektur, social bæredygtighed og bygbarhed ser ud til at ramme helt rigtigt, og jeg er sikker på, at både nuværende og nye beboere ved Hvidovrevejs Butikstorv bliver glade for det projekt, der efter planen står færdigt i 2025,” siger Torben Juul.

KHR Architecture samarbejder med blandet andre ingeniørrådgiver WSP, og Marianne Levinsen Landskab på projektet. Det er Markland, der udvikler projektet for Zetland Capitals.