Dolomithusene får DGNB Sølv-certifikat

Dolomithusene er en boligbebyggelse i Ørestad, som nu kan smykke sig med et DGNB Sølv-certifikat inklusive en topscore på 98 ud af 100 mulige point i vurdering af bygningens livscyklusomkostninger (LCC). LCC ser ikke kun på udgifterne til at opføre projektet, men også på de udgifter, der venter ejeren, når bygningen skal driftes og vedligeholdes.

”Hos KHR har vi altid haft fokus på at skabe langtidsholdbar arkitektur, og derfor er jeg rigtig glad for, at livscyklusomkostningerne er kommet mere i fokus. Det fremmer nemlig arkitektoniske og materialemæssige løsninger, der er økonomiske, æstetiske og bæredygtige også i et langsigtet perspektiv,” siger Janina Zerbe fra KHR Architecture.

Det arkitektoniske greb har gjort det muligt at udnytte en svær byggegrund optimalt ved at lade bygningen gå på tværs af hele grunden og orientere sig mod to gader. Ovenlysvinduer og tagterrasser betyder, at også den tredje facade er udnyttet til at skabe gode lysforhold og mulighed for udeliv. Alt sammen noget, der med til at understøtte en god trivsel og muligheden for god kontakt med andre beboere i kvarteret. Dolomithusene lever da også op til DGNB Guld inden for proces og social kvalitet.

Hos KHR Architecture arbejder vi både med DGNB og med internationale certificeringer. Tag fat i os, hvis I vil høre mere om mulighederne for at få et certificeret jeres bygge- eller renoveringsprojekt.