Praktik hos KHR giver indblik i en arkitekts arbejdsliv

Vil du kort præsentere dig selv og fortælle os, hvorfor du besluttede dig for at studere arkitektur?

Jeg hedder Hannah og studerer arkitektur på Leibniz University i Hannover i Nordtyskland.
Jeg startede mit studie i vinteren 2018, og praktikopholdet hos KHR er en del af min kandidatuddannelse. For mig er arkitektur den perfekte kombination af kreative tankeprocesser og beregningsmæssige, logiske processer. Da jeg altid har haft det meget sjovt med både i skolen og i min fritid, var beslutningen om at studere arkitektur en let beslutning for mig.

Hvordan fik du din praktikplads hos KHR Architecture?

En praktikplads er en del af det obligatoriske program på mit universitet. For at finde en passende praktikstilling brugte jeg meget tid på at undersøge flere arkitektfirmaer. Det var vigtigt for mig at gennemføre praktikopholdet på et kontor, som jeg kunne identificere mig med, og den følelse fik jeg med det samme hos KHR. Det var ikke kun projekterne, der tiltalte mig, men også det familiære samarbejde, som blev formidlet direkte i jobopslaget.

Hvilke forventninger havde du til praktikopholdet, og blev de indfriet?

Da dette er min første arkitektpraktikplads, var det først og fremmest vigtigt for mig at få et godt indblik i en arkitekts arbejdsliv. Selv om jeg har haft det meget sjovt under mit studie indtil videre, er det daglige arbejde på et kontor naturligvis meget anderledes end på et universitet. Jeg havde håbet på at få overdraget ansvar i projekter og blive en værdsat del af de faglige diskussioner. Mine forventninger blev mere end indfriet, og det er jeg super glad for.

Hvad lavede du egentlig som praktikant hos KHR?

I min tid som praktikant fik jeg lov til at være en del af mange projekter og fik derved indsigt i mange forskellige ansvarsområder. Jeg fik mulighed for at arbejde i forskellige skalaer, lige fra byplanlægningsniveau til etageplaner. Mit hovedansvarsområde var udarbejdelse af CAD-tegninger og diagrammer, men lejlighedsvis arbejdede jeg også i 3D-tegneprogrammer og byggede modeller. Jeg nød især at kunne bidrage til både konkurrencer og opgaver for bygherrer.

Hvad var det bedste ved din tid som praktikant hos KHR og i København - både fagligt og personligt?

Alle hos KHR var meget hjælpsomme lige fra starten og gjorde en indsats for at integrere mig bedst muligt i den daglige arbejdsrutine. Det var især en stor hjælp, at alle talte til mig på engelsk uden at tøve. Jeg har oplevet mange gode ting som praktikant hos KHR, men jeg synes, at det bedste er den daglige arbejdsatmosfære. Jeg føler mig meget hjemme her og har altid nydt at gå på arbejde. Jeg fik også hurtigt venner privat. København er en smuk by med en masse at opleve.

Hvordan ser din fremtid ud? Hvad er det næste for dig, og hvor vil du gerne være om 5 år?

Efter praktikopholdet vil jeg færdiggøre min kandidatuddannelse i Hannover. Jeg har ikke konkrete planer for tiden derefter.

Hvordan holder du dig fagligt opdateret og bliver inspireret?

Jeg får det meste af mit faglige input fra universitetet. Jeg kan også godt lide at læse fagblade eller hente inspiration på nettet.

Har du nogle gode råd til andre studerende, der overvejer at tage til København for at komme i praktik?

Gør det! Jeg vil varmt anbefale alle at tage et arkitektpraktikophold i København.