Sct. Hans retspsykiatri arkitekturen udefra

Hvad stiller man op med samfundets farligste forbrydere?

Det spørger Politikens arkitekturanmelder om, og fortsætter:

"Med en idé om at arkitektur kan helbrede, har man lavet en bebyggelse, der hverken signalerer afstraffelse eller indespærring, men snarere ro, styrkelse og genopbygning." 

Sådan skriver Karsten R.F. Ifversen, arkitekturredaktør på Politiken, om det nye Sct. Hans Retspsykiatri.

KHR arbejder med at skabe sundhedsarkitektur, der kan fremme helbredelsen, hvor både omgivelser, lys og materialer skal bidrage til den helende proces. 

Helende arkitektur med grønne rum

Naturens helende effekt 

"Sindrigt har man udnyttet et skråt terræn til at skabe en visuel sammenhæng med himlen og landskabet udenfor – ikke ulig den, man møder på kunstmuseet Louisiana," lyder de rosende ord fra Politikens arkitekturredaktør.

I projektet har KHR inddraget den nyeste viden på området for at skabe de bedste vilkår for patienternes trivsel. Sammenhængen med den omkringliggende natur har i Sct. Hans projektet været et af de arkitektoniske greb, der skal understøtte patienternes heling. 

 

Sct_Hans_temp_138_L

"Man har udnyttet terrænet på Sct. Hans vitterligt fremragende"

"Når nu arkitektur har en betydning for velvære og muligheden for helbredelse, så er den måde, man har udnyttet terrænet på Sct. Hans, vitterlig fremragende. Et samfund, der giver så gode opbyggelige rammer til sine farligste og mest ringeagtede må jo tro på, at vi alle har en chance," afslutter arkitekturredaktøren på Politken. 

KHR Architecture sætter pris på de rosende ord fra Politiken om det ny Sct. Hans Retpsykiatri, der har været undervejs i tre år i samrabejde med Rubow Arkitekter, S&M Rådgivende Ingeniører, Oluf Jørgensen og Opland.

Læs anmeldesen her.