Vi er stolte af at være blandt de 66 arkitektvirksomheder der er udvalgt til at udstille i den danske pavillon i Venedig. Under titlen ”Art of Many - The Right to Space” skal udstillingen vise det brede engagement og den humanisme der er særlig for dansk arkitektur. Vores to projekter ”Ørestad Skole” og ”Oslo Plads” er blevet valgt til at blive udstillet under dagsorden ”Designing Life” da de har fokus på at nytænke og forme menneskelig adfærd via arkitektur af høj kvalitet. Ørestad Skole er en gentænkning af folkeskolen, med rumligt fokus på oplevelser, leg og nysgerrighed. Humanismen kommer til udtryk ved at børn anskues som nysgerrige, frie og undersøgende mennesker. KHR Arkitekters ambition er at fremme dette ved at skolens kompakte bygningskrop udnyttes til at skabe et underfundigt rumforløb, der vækker interesse og nysgerrighed hos børnene. Forløbet fra gaden, op på legepladserne og frem til klasseværelset, er skabt af mange mindre overskuelige rum.

De to projekter

Med fokus på børnenes forståelse af rum, er rummene skabt til at være små nok til at børnene føler sig trygge, og samtidig store nok til at man nysgerrigt kan se om hjørnet. Ørestad skole er en skole i børnehøjde, en udvikling af en klassisk velfærdsinstitution med et fokus på barnets behov – en humanistisk skole. Oslo Plads er en arbejdsplads der giver tilbage til byen og skaber sammenhæng mellem mennesker – en humanistisk arbejdsplads med dagslys, indkig, udkig, sammenhæng og kontakt til omverden. Oslo Plads er en central Plads i København - en stor transitzone omsluttet af flere kulturelle attraktioner. I udviklingen af projektet har vi derfor fokus på at skabe en arbejdsplads der giver noget tilbage til byen, ved at skabe kontakt mellem byen og arbejdspladsen. Projektet indeholder en ny disponering af det klassiske storrumskontor i sammenhæng med en innovativ facadeløsning.

Arbejdspladserne er trukket tilbage fra facaden, så fællesskabet og den interne kommunikation kommer ud i facaden og giver liv og dynamik for omgivelserne. Samtidig giver det at arbejdspladsen er trukket tilbage, bedre mulighed for fordybelse for medarbejderne, og panoramiske kig ud i horisonten. På den måde får alle medarbejdere første parket og der skabes en demokratisk arbejdsplads. Den Internationale Arkitekturbiennale åbner officielt den 28. maj 2016 og kan ses frem til den 27. november 2016. Læs interview med kuratorer.