KHR Architecture er på projektet BUS 2, Barne- og Ungdomssjukehuset Haukeland, gået ind i et udviklingsprojekt, der taler ind i tegnestuens tradition for at være helt fremme på det digitale område og medvirke til at udvikle og præge branchen.

Ønsket om at gennemføre BUS-projektet som hel-digital og papirløs byggeplads blev taget i foråret 2017, hvorefter udviklingen og planlægningen gik i gang. Projektet har tårnhøje ambitioner indenfor digitalisering og er derfor et pionerprojekt i sin helt egen liga. Målet er at gennemføre verdens første hel-digitale og papirløse byggeprojekt inden for sundhedsbyggeri.

Hel-digital og papirløs byggeplads indebærer, at alle aktører i byggefasen - projekteringsgruppen, entreprenører, underentreprenører, håndværkere og bygherre - via softwareplatformer samarbejder, kommunikerer og udfører alle projekt- og byggearbejder med samme underlag og forudsætning. Alle interessenter i samtlige stadier af byggeprojektet kan via computer, mobil eller tablet få adgang til de senest opdaterede tegninger og dokumenter. Dette betyder at der er live-interaktion med alle på projektet, og rettelser, ændringer, justeringer og spørgsmål kan stilles og løses hurtigt og effektivt mellem de relevante involverede parter.

KHR er derfor naturligvis en del af et rådgivende udvalg for digitalisering i byggebranchen. Tegnestuens medlem af udvalget Mads Johansen holdt et oplæg for Kommissoriet Rådgivende udvalg for digitalisering i regi af MiljøForum Fyn-Byggeri om BUS II-projektet.

Emnet for oplægget var den digitale og papirløse byggeplads, der som nævnt er BUS 2s store satsning.

Digitaliseringsudvalget, der består af en gruppe interessenter indenfor byggeriets digitale verden, fik et indblik i visionerne, strategierne og ikke mindst de udfordringer, man står overfor. Dette gav lejlighed til en masse spændende synspunkter, undren og ikke mindst, kæmpe interesse for projektet i Bergen, som det pionerprojekt det er.

KHR er stolte over at være en del af et byggeprojekt med så store visioner, hvilket tydeligvis giver genlyd i vores branche.