En rød tråd gennem regionens diabetescentre

Steno Diabetes Center Sjælland åbnede i 2019 med et særligt fokus på at tackle ulighed i sundhed inden for diabetes. Omkring 10.000 mennesker modtager behandling på centret hvert år, men ambitionen er, at alle med diabetes i regionen - omkring 45.000 mennesker - vil mærke en forbedring i deres behandling gennem centrets arbejde. På grund af Region Sjællands decentraliserede hospitalsstruktur er Steno Diabetes Center Sjælland fordelt på flere lokationer. Det er også integreret i regionens mentale sundhedstjenester.

KHR Architecture har været med i etableringen af de fem nye centre lige fra starten. Alle centre er renoverings- eller transformationsprojekter i forbindelse med regionens sygehuse.

"Vi har gennemført brugerprocesser for at få en forståelse for behov og ønsker blandt både patienter og ansatte. Den indsigt er så omsat til fem visioner og ti konkrete ledetråde, der har vist vej i alle fem projekter for at sikre et godt miljø for alle brugere og en rød tråd på tværs af de fem lokaltioner," siger projektleder Kirsten Vittrup Bernild.

Undervejs i projektet er der givet indspark til bygherre og arkitekterne på de enkelte projekter for at sikre den rette prioritering i forhold til at skabe 5 sundhedshuse i høj kvalitet med en rød tråd på tværs af de fem lokationer med hver deres iboende forskelle.

Det er Mikkelsen Arkitekter, der har været arkitektrådgiver på renoveringen af Akaciegården i Holbæk.

Læs mere om KHR Architectures ydelser inden for brugerprocesser og sundhedsbyggeri.