Oversigt

KHR deltog i konkurrencen om Det Nye Hospital i Vest DNV-Gødstrup. Forslaget tager udgangspunkt i den måde, man har bygget i det åbne landskab i århundrede, hvor afskærmning fra vinde samtidig skaber solrige og læfyldte haver.

Fakta
By
Herning
Land
Danmark
Bygherre
Region Midtjylland
År
2011
Areal
78 000 ㎡
Finansiering
DKK 3,15 MIA
Ydelser
Arkitektarbejder

Bygninger og landskab delt i to

Med et stort, nord-sydgående bueslag er både bygningerne og landskabet delt i to. Mod vest er der i landskabet skabt et lægivende, beplantet parkeringsområde, der omslutter en muret, tre-etagers akut- og behandlingsbygning.

Mod øst ligger hospitalets elektive funktioner, der glider ud i et åbent parklandskab. Disse er givet lette facader, som gentages i de øverste etager med sengeafsnit. Sengeafsnittene går ind over den murede del, så de to bygningsstrukturer er vævet tæt sammen i en uformel og varieret bygningsskulptur.

“Forslaget tager udgangspunkt i den måde, man har bygget i det åbne landskab i århundreder: Skærm af for de fremherskende vinde, skab solrige, læfyldte haver.”

Peter Nielsen, Chef for bygherrerådgivning, KHR Architecture
Kontakt

DNV-Gødstrup - Konkurrenceforslag

Konsortie Medic DNV bestående af KHR arkitekter; Dall & Lindhardtsen; White arkitekter (DK & S); EKJ Rådgivende Ingeniører; WSP (S & UK); Midtconsult, Bisgaard Landskabsarkitekter; Arkitec; Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma samt Lindgaard Rådgivende Ingeniører FRI deltog blandt 5 teams i konkurrencen om det nye Det Nye Hospital i Vest DNV-Gødstrup.

Det lukkede og det åbne

Det store bueslag er hele anlæggets samlende orienteringselement. Inde i bygningsstrukturen er det et gennemgående to-tre-etagers rumforløb - kaldet arkaden - der forbinder hospitalets to adgange, en nordlig mod stationen og en sydlig vendt mod hovedindgang for kørende.

Arkaden fremstår med lukkede arealer mod vest, mens det mod øst hele tiden åbner sig ud mod gårdhaverne i den åbne, frodige "haveby"-struktur. Bygningens udadvendte eller centrale fællesfunktioner er samlet langs arkaden. Udadtil fremtræder bygningsanlægget som en tæt, samlet bystruktur med varierende højder og med et rigt og mangfoldigt facadebillede.

Projektet blev udpeget som en af to vindere af projektkonkurrencen, men blev ikke udvalgt til opførelse.

Udforsk

HafenCity i Hamborg er en populær ny bydel, som er skudt op de seneste år. En ny 8-sporet...

I 2016 købte DSV Transport en byggegrund med en veleksponeret placering ud til motorvejen for at opføre et...

Ístaks domicil er et af mange eksempler på, hvordan vi skaber arkitektur i særklasse i samarbejde med vores...