Oversigt

Med udsigt over den Persiske Golf lægger nationalmuseet i Bahrain rum til 6.000 år af regionens historie. Museet består af ni separate udstillingsrum, der hver har et gulvareal på 625 m². En stor foyer på 1450 m² binder de ni rum sammen og fungerer samtidig som udstillingslokale for de midlertidige udstillinger.

Fakta
Land
Bahrain
Bygherre
Staten Bahrain
År
1990

Det hårde og det lette

Museet består af ni separate udstillingsrum, der hver har et gulvareal på 625 m². En stor foyer på 1450 m² binder de ni rum sammen og fungerer samtidig som udstillingslokale for de midlertidige udstillinger. Desuden indeholder museet administrative kontorer, konserveringslaboratorier, opbevaringslokaler såvel som bibliotek og restaurant. Materialerne er valgt under hensyntagen til funktion, klima, holdbarhed, tradition og æstetisk kvalitet. Den hårde og bestandige travertin danner baggrund for de lette, vævede aluminiumselementer, der tjener som solafskærmning ved vinduesarealer. Også indvendige vægge er af travertin og foyergulvet er en marmor i samme farve. Udstillingsarealerne har hhv. naturtræsgulve og tæppebelægning.

På første parket

Nationalmuseet i Bahrain blev opført fra 1987 til 1990 i samarbejde med COWI Consult på baggrund af en international udvælgelse i skarp konkurrence med en række udenlandske firmaer. Nationalmuseet ligger centralt i Bahrains hovedstad Manama direkte ud til den Persiske Golf på en af de mest attraktive grunde i byen. For at skabe plads til det enorme byggeri blev der bygget en kunstig halvø på 123.000 m² i vandet.

“Udvendig står museet i enkle, ubrudte overflader. Indvendig sikrer museets rumlige organisation og den opfindsomme brug af lysindfald stor variation i rummene.”

Mikkel Beedholm, Arkitekt og Partner, KHR Architecture
Kontakt

Udforsk

Den nye Porsgrunn svømme- og idrætsarena er udviklet som et led i Porsgrunns Kommunes bestræbelser på at forbedre...

Øbro-Hallen er en smuk nyklassicistisk bygning fra 1930'erne, som KHR har gjort klar til fremtiden med stor respekt...

Forum Horsens svungne facade står i dag som et prægnant arkitektonisk vartegn for byen Horsens og har været...