Arkitektpraktikant skal efter sin praktik i gang med en master i arkitektur.

Katarzyna Prokopiuk, arkitektpraktikant

KHR Architecture overgik alle mine forventninger under min arkitektpraktik. Jeg blev budt velkommen i et fladt hierarki, hvor jeg har følt mig værdsat, mødt med tillid og opmuntret til at forbedre mine færdigheder. Teamet lærte mig den anerkendte danske tilgang til arkitektur, og jeg fik mulighed for at arbejde på forskellige projekter i Danmark, Grønland og Tyskland.

KHR's fokus på work-life balance med rimelige arbejdstider, studieture, fredagsbarer og frokoster ved vandet gjorde oplevelsen uforglemmelig. Mit yndlingsøjeblik var at se det wayfinding-design, som jeg arbejdede på, blive til virkelighed i København. Der er en grund til, at jeg efter udløbet af min oprindelige kontrakt forlængede den med yderligere tre måneder 😊.

Mads Sydow er i praktik som bygningskonstruktær hos KHR i forbindelse med sit studie på KEA.

Mads Sydow, bygningskonstruktørpraktikant

Som en del af min uddannelse til bygningskonstruktør hos KEA har jeg været i praktik hos KHR Architecture i 5 måneder. Formålet med praktikperioden er at få erfaring og kendskab til, hvordan man arbejder mere konkret som bygningskonstruktør på en tegnestue i samarbejde med arkitekter og andre aktører.

Under forløbet har jeg deltaget i forskellige projekter, hvor jeg både har fået lov til at arbejde selvstændigt samt haft mulighed for løbende sparring med kollegaer. Jeg har også fået lov til at deltage i projekteringsmøder med entreprenører, hvilket har givet mig en bedre indsigt i arbejdsprocesserne.

Nu er jeg tilbage på skolebænken, men fortsætter mit arbejde for KHR som studentermedhjælp en gang om ugen.

Arkitektpraktikant Tatiana Watrelot har læst arkitektur i London før hun kom i praktik hos KHR.

Tatiana Watrelot, arkitektpraktikant

I juni 2022 fik jeg min RIBA Part I, Bachelor of Architecture, fra Architectural Association School of Architecture i London. Inden jeg genoptog mine studier for at tage min RIBA Part II, Master of Architecture, besluttede jeg at tage et år i praksis for at anvende det, jeg havde lært i min akademiske karriere indtil nu. Min interesse for effektiv, minimalistisk arkitektur førte mig til KHR i København, hvor jeg har arbejdet som arkitektpraktikant i 6 måneder.

I løbet af min tid her har jeg haft mulighed for at arbejde på flere projekter i forskellige skalaer sammen med erfarne arkitekter. Jeg har kunnet arbejde med fysisk modelbygning, teknisk tegning, rapporter, renderinger...listen er lang. Det flade hierarki hos KHR gjorde det nemt at føle, at jeg spillede en vigtig rolle i det team, jeg blev placeret i - jeg deltog i interne statusmøder såvel som eksterne kundemøder, hvor jeg kunne se mit arbejde blive diskuteret i et professionelt miljø.

Selv om jeg ikke talte dansk, følte jeg mig stadig som en del af kontorets fællesskab. Uanset hvilket team jeg var en del af, blev der sørget for, at opgaverne blev klart kommunikeret på engelsk, og at dokumenterne blev oversat. Alle er imødekommende, og der er masser af sociale muligheder for at interagere med kolleger. Derudover ligger selve kontoret på en smuk beliggenhed i hjertet af København med en fantastisk udsigt over vandet, hvilket gør det til en inspirerende og motiverende arbejdsplads.

Det var virkelig en givende oplevelse, som jeg vil anbefale til alle studerende, der ønsker indsigt i arbejdslivet!

Kommunikationspraktikant Esther Fenstrup

Esther Fenstrup, kommunikationspraktikant

Som en del af min bachelor på CBS har jeg været kommunikationspraktikant hos KHR Architecture de første tre måneder af 2023. Min primære opgave har været at hjælpe med at styrke deres digitale tilstedeværelse, hvilket har inkluderet opgaver som ideudvikling og produktion af indhold til virksomhedens forskellige medier – herunder eget website, LinkedIn og Instagram.  

Under forløbet har jeg haft et stort selvstændigt ansvar for at udvikle, forme og drive mine opgaver fremad. Det har været særligt lærerigt i forbindelse med at lære at tale til branchens interesse samt at kunne strukturere og tilpasse min tid. Jeg har løbende haft mulighed for sparring og evaluering, hvilket har sikret et kvalitetsrigt udbytte. 

Praktikperioden hos KHR har givet mig indsigt i hverdagen på en hyggelig og faglig kompetent tegnestue, hvor jeg er blevet budt varmt velkommen samt blevet mødt med tillid til mine evner. Jeg har oplevet et godt kollegialt fællesskab, hvor der er mulighed for at dele refleksioner samt at være nysgerrig. Opholdet har gjort mig klogere på, hvordan jeg kan omsætte mine teoretiske og akademiske kompetencer til et fagligt værktøj, som er til gavn på en reel arbejdsplads.

Bæredygtighedpraktikant Marcus Vedel læser til ingeniør på DTU

Marcus Møller Vedel, bæredygtighedspraktikant

Siden februar har jeg som del af mit studie til diplomingeniør i bygningsdesign på DTU været bæredygtighedspraktikant hos KHR Architecture, hvor jeg er en del af et team, der arbejder på at udvikle virksomhedens bæredygtighedsstrategi. Min primære opgave består i at holde os opdateret på nye tiltag, så KHR kan være på forkant med nye løsninger til bæredygtighedsspørgsmål. I øjeblikket arbejder jeg på interne projekter som virksomhedens klimaregnskab og LCA-strategi samt nogle mindre forskningsprojekter. 

Hos KHR bliver man som praktikant vist stor tillid. Derfor styrer man i bund og grund sin egen arbejdstid, og man får frit spil til at præge sine arbejdsopgaver, og hvordan de udføres. Jeg har mulighed for at byde ind med mine kompetencer på en organisk måde, hvilket har givet følelsen af at være mere end en praktikant. Der bliver altid lyttet, hvis man har noget på hjerte, og hvis man er i tvivl om noget, har tegnestuen altid de nødvendige midler til at støtte en. Generelt er det er en stor oplevelse at se, hvordan det, man har lært på studiet, integreres i arbejdssammenhænge.

Casper Ørum Marcussen læser til bygningskonstruktør på KEA

Casper Ørum Marcussen, bygningskonstruktørpraktikant

Min første tid hos KHR har været lærerig og inspirerende. Allerede fra første dag blev jeg tilknyttet et projekt, hvor jeg er blevet vist stor tillid i forhold til mine kompetencer og har haft mulighed for udvikling. Projektet hedder Grunwalds Have, det ligger ved Østre Gasværk på Østerbro i København og er et ungdomsboligprojekt på 17 000 m2

Mit arbejde ligger primært i Revit, hvor jeg tilpasser 3D-modellen og opdaterer tegningsmaterialet, så byggeriets komponenter er til at bygge efter. Da byggeriet er i gang, er det ofte mindre ad hoc-opgaver med korte deadlines, der tilfalder mig. 

Den inkluderende og professionelle arbejdsform hos KHR betyder, at jeg som praktikant bliver motiveret og for alvor kan dygtiggøre mig. Dét, at jeg bidrager til projektet og dermed tegnestuen, giver mig bare mere blod på tanden i forhold til min karriere.