Sammen med tyske Nickl & Partner er KHR Architecture blevet prækvalificeret til at tegne en skole på i alt 17.000 m2 i Mariendorf i den sydlige del af Berlin. KHR er i forvejen ved at projektere en skole i Lichtenberg i den østlige del af Berlin for det kommunale boligselskab HOWOGE, der også er bygherre på skoleprojektet ISS Eisenacher Strasse.

Palle Bo Rasmussen, international chef i KHR Architecture, siger:

„Det er en rigtig god nyhed, at vi er valgt til at byde på ISS Eisenacher Strasse. Vi har stor erfaring med at skabe skoler i børnehøjde, der giver optimale rammer for leg, læring og socialt samvær, og fordi vi allerede er ved at projektere skolen Am Breiten Luch i bydelen Lichtenberg, kender vi også til det berlinske skolekoncept, hvor skolerne organiseres i mindre klynger.”

”Hos KHR arbejder vi strategisk med at få vores spidskompetencer inden for uddannelses- og sundhedsbyggeri i spil på det tyske marked og det er rigtig dejligt at se, at vores indsats viser resultater.”

ISS Eisenacher Strasse skal være en ”Sekundarschule” for 600 elever fra 7.-10. klasse og placeres ved siden af en grundskole, der ligesom lokalmiljøet skal have adgang til visse af skolen faciliteter. Konkurrenceforslaget indleveres i juni, mens juryen først i august vil udvælge en vinder.

[Visualiseringen er fra et andet tysk skoleprojekt, som KHR har lavet skitseforslag til i år.]