Ingeniøruddannet i spidsen for arkitekterne 

Byggeri+Arkitektur bringer i deres seneste udgivelse et interview med KHR Architectures adm. direktør Lars Kragh.

Lars Kragh har været adm. direktør siden 2014. Han står i spidsen for arkitekterne, men selv er han uddannet ingeinør, og udtaler til Byggeri+Arkitektur:

"Da jeg fik direktørjobbet, sagde mange af mine venner, at det var på tide, at jeg havnede i et arkitektfirma. Der har altid været meget arkitekt i mig." 

Lars Kragh har selv læst kort på Kunstakademiets Arkitektskole, men skiftede til ingeniørstudiet. I dag er han glad for det valg, men sætter pris på netop at være på en tegnestue, der ikke er blevet opkøbt af et ingeniørfirma.

Københavns Metro tog

Funktionalitet og kreativitet 

Ifølge Lars Kragh er der store faglige forskelligheder mellem arkitekter og ingeniører, men Lars Kragh ser det som en styrke, at de ikke, i modsætning til en del andre lande, uddannes samme sted.

"Det er en stor styrke, at danske arkitekter får lov til at bevare en stærk kreativitet. Den styrke forsøger vi at bevare ved at være en selvstændig praktiserende tegnestue." 

Men ikke kun det kreative skal drive arkitekturen. Bygningerne skal nemlig have en funktionalitet, der lever op til almindelige menneskers brugsbehov.  

Hos KHR Architecture har vi siden 1946 stået bag byggerier, som er en del af mange menneskers hverdag. Herunder Hvidovre Hospital, Lyngby Storcenter og de første 17 stationer til Københavns Metro.

Schule am Breiten Luch

Udvidet forretningsplan

Under sin tid som adm. direktør hos KHR Architecture har Lars Kragh arbejdet med at udvide virksomhedens forretningsplan. 

"Jeg mente, at vi skulle kigge ud over Valby Bakke, og i min tid er der sket en internationalisering. Vi er begyndt i Tyskland, vi har en styrket position i Norge og vi har reaktiveret vores tilstedeværelse i Grønland."

Selvom KHR Architecture arbejder med flere projekter i udlandet, fastholder tegnestuen sin signatur ved at have et enkelt hovedkontor i Danmark.

Læs hele interviewet her eller se mere om KHRs arbejdsområder.