Byggeri i Grønland i arktisk landskab

Arkitektur tilpasset det grønlandske klima

– Det arktiske klima og naturen på Grønland stiller store krav til arkitekturen, både teknisk og æstetisk. Det er en super spændende udfordring og en enorm læringsproces at bygge på Grønland, og vi bliver mere og mere bidt af det for hvert projekt, fortæller Janina Zerbe, der er kreativ partner i KHR Architecture. Hun giver i artiklen, som du kan downloade ovenfor, et indblik i KHR's projekter på Grønland gennem de sidste 20 år.

Grønlandsk arkitektur der skuer fremad

Grønlandsk byggeri er en disciplin for sig

Som arkitekter går vi til et hvert nyt projekt med friske øjne - uanset om det er byggeri i Grønland eller et andet sted - men naturligvis trækker vi samtidig på vores erfaring. Hvilke løsninger fungerer godt i praksis? Hvilke materialer ældes med ynde? Hvordan skaber vi byggeri i harmoni med omgivelserne? 
Spørgsmålene er de samme, når vi skaber arkitektur der skal bygges i Grønland, men der er stor forskel på de erfaringer, som vi indsamler i en grønlandsk kontekst. Af samme grund har vi rigtig stor gavn af den tætte tilknytning til Grønland via talrige projekter både før og nu.

"Vi opbygger hele tiden ny viden i samarbejdet med vores grønlandske bygherrer og samarbejdspartnere på de konkrete projekter. Sammen udvælger og udvikler vi de bedste løsninger i forhold til at skabe langtidsholdbar arkitektur, der på en visionær facon falder ind i det grønlandske landskab og samfund," forklarer Janina Zerbe.

Kreativ partner Janina Zerbe

Har du brug for rådgivning i forhold til et grønlandsk byggeprojekt?

Vi har omfattende erfaring arkitektur tilpasset et arktisk klima og er aktuelt i gang med flere større og mindre projekter i Grønland, fx en stor ny skole, en restaurant og et svømmehalsprojekt. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om dit grønlandske byggeprojekt, uanset stadie. Kreativ partner Janina Zerbe er jævnligt i Grønland og mødes også gerne i Nuuk eller Sisimiut.