”De 14.000 kvadratmeter kontor, der findes i Østerport II, må være blandt de bedste i hele København. Her viser KHR Architecture for alvor, hvorfor de normalt regnes for at høre til i toppen af den danske arkitekturverden.”- Holger Dahl, Arkitekturanmelder, Berlingske Tidende

Endelig er byggeriet af Østerport II afsluttet og klar til at agere topmoderne kontordomicil. Projektet har været mange år undervejs og er et af de mest omdiskuterede i KHRs historie. Så meget desto mere er det en fornøjelse, at Karsten Ifversen, Arkitekturredaktør fra Poltiken, Torben Weirup, Arkitekturanmelder fra Kristeligt Dagblad, og Holger Dahl, Arkitekturanmelder fra Berlingske Tidende, nogle af de hårdeste kritikere undervejs i projektet, nu i den grad kan se bygningens kvaliteter - såvel de ydre som de indre. Torben Weirup bruger meget billedligt overskriften "Hvad blev der af den grimme ælling" i sin anmeldelse og anerkender dermed, at det ikke er helt fair at bedømme en bygning før den står færdig. Samtidig anerkender alle tre anmeldere, at Østerport II ikke mindst skal vurderes ud fra de indre kvaliteter: ”Ideen med at flytte arbejdspladsens uformelle og sociale liv ud i facaden er intet mindre end brillant. Husets fineste kvaliteter bliver på demokratisk vis tilgængelige for alle, og samtidig vil forbipasserende opleve bygningen som en levende organisme i stedet for den døde kasse, der oftest er en kontorbloks udadvendte udtryk,” skriver Holger Dahl i sin anmeldelse og fortsætter:

Østerport II er med til at definere byrummet ved Oslo Plads

"Det væsentlige er, at de arealer, den store arkitekt Louis Kahn kaldte »de betjenende arealer« er flyttet fra kernen og ud i facaden. Derved har KHR Architecture faktisk fornyet kontorhuset som genre,..."Men Østerport II falder også fint ind i og er med til at definere byrummet ved Oslo Plads:”Ideen med at bryde facaden op i mindre elementer er både god og enkel. Det drejer sig om at respektere det rumlige hierarki, der eksisterer i forvejen, og her bliver Østerport Station nødt til fortsat at spille førsteviolin.”

”Pladsen foran butikkerne er god, den kommende offentlige passage gennem bygningen er en stor attraktion, og det rødbrune mønster på glaspladerne er meget vellykket.”

Med en beliggenhed klods op ad Østerport station og en masse prominente bygninger med forskellige stilarter har projektet været lidt af en mundfuld både byggeteknisk og arkitektonisk. Samtidig har det ikke skortet på ambitioner om at lave et nyskabende kontordomicil, der spiller sammen med de facetterede omgivelser.

”Der er ingen tvivl om, at Østerport II er et af de mest komplekse og omdiskuterede projekter, jeg har stået i spidsen for,” siger kreativ direktør Mikkel Beedholm fra KHR Architecture. ”Så meget desto mere er jeg virkelig glad for det endelige resultat og håber, at folk vil tage sig tid til at se på bygningen, nu hvor den er indflytningsklart.”

Se flere billeder og læs mere om Østerport II her.