KHR Architecture har sammen med Rambøll GL vundet en tilbudskonkurrence om renovering af en eksisterende sportshal i Sisimiut inklusive tilbygning af en ny svømmehal.

Det er dermed 4. konkurrence inden for kun 17 måneder, som KHR vinder i Grønland. Partner og teknisk chef i KHR Architecture, Henrik Danielsen, siger:

”Qeqqata kommunes teknik- og miljøforvaltning har valgt KHR Architecture sammen med Rambøll GL til at lave et skitseprojekt til en ny svømmehal, der skal bygges til en eksisterende sportshal i Sisimiut. Det viser, at KHR ikke bare arkitektonisk har stor troværdighed, men også prismæssigt er et attraktivt valg for vores bygherrer. Tildelingskriteriet i denne opgave er netop ’bedste forhold mellem pris og kvalitet’, og der scorede vi altså højest blandt de fire indsendte tilbud.”

Opgaven i Sisimiut er den fjerde, som KHR Architecture har vundet i Grønland siden slutningen af 2019. Den seneste heraf netop i Sisimiut, hvor KHR skal projektere en ny jern- og metalskole.

”Nu skal vi i gang med at lave skitseprojektet, der skal danne grundlag for fondsansøgninger. Vi skal skabe os et overblik over renoveringsbehovet ved den eksisterende idrætshal B-845, og så skal vi naturligvis lave dispositionsforslag for ombygning og udvidelse med blandt andet fitnessområde og svømmehal.”

”I den proces har vi har stor og god erfaring med at inddrage brugere og bygherre, så vi sikrer, at der bliver skabt en optimal løsning for de forskellige brugergrupper og lokalsamfundet i Sisimiut som helhed.”

Svømmehallen skal ud over et 25-meters bassin også have rutsjebane og et stort terapibassin, der kan bruges af handicappede og børnefamilier. Renovering af den eksisterende bygning skal sikre, at også den eksisterende 2200 m2 store bygning lever op til nutidens krav om tilgængelighed og bl.a. energirenoveres i overensstemmelse med det gældende bygningsreglement.

KHR Architecture er også arkitekterne bag den første grønlandske svømmehal i Nuuk, der blev bygget for Nuuk Kommune i 2003 med støtte fra LOA Fonden. Hallen hedder Malik, der betyder lille bølge på grønlandsk, fordi den lægger sig smukt ind i landskabet som en bølge, der skyller ind over Nuuks klipper.

”Malik svømmehal er en stor succes, som Nuuks borgere virkelig har taget til sig, så jeg håber og tror, at vi også kan være med til at finde fondsmidler til at realisere en svømmehal i Sisimiut,” siger Henrik Danielsen.

[Det viste billede er fra Malik svømmehal i Nuuk].