Unicon Hovedsæde

Kategori
Erhverv
Bygherre
Unicon/KH Beton
Land
Denmark
By
København
År
1987

Unicon er Skandinaviens største fabriksbetonproducent med 88 fabrikker fordelt i Danmark, Norge og Sverige. I 1987 fik Unicon nyt hovedkvarter tegnet af KHR.

 

Revolutionerende kontorbyggeri

Unicons hovedbygning var en af de første administrationsbygninger, som radikalt brød med tidens traditionelle planudlæg til kontorbygninger, der primært bestod af lange centrale gange med kontorlokaler placeret som perler på en snor. Unicon byggeriet tegnede et opgør med denne tankegang. Resultatet var en bygning, der tog form som ét stort arbejdsrum i et vinkelformet sammenhængende forløb over to fløje og på to etager. Et rum, hvis ydre geometri formede det foranliggende landskab til en visuel eksponering i bygningens interiør. Et favntag, der inkluderer et vandspejl, hvis refleksion tilfører bygningens indre overflader et smukt sitrende lysindfald i stadige bevægelser hen over arbejdsdagen.

 

 

Den kvalitative arbejdssituation

Facaden i syd mod vandspejlet indeholder en markant vinduesåbning, hvis stærke sydlys diffuseres med det bløde nedadrettede nordlys fra ovenlyset langs den buede facade i bygningens interiør. En leg med lys, over sammenstillingen af smukke materialer, der giver denne bygning en hel særlig emotionel dimension, som beriger til en kvalitativ arbejdssituation. Byggeriet er første skridt på vejen til den gennemgribende revolution af erhvervsbyggeri, som KHR har stået fadder til med efterfølgende hovedsæde-byggerier for Pihl & Søn og Bang & Olufsen.