Skovgården

Kategori
Boliger
Bygherre
Region Hovedstaden
Land
Danmark
By
Herlev
År
2005-2007
Areal
1 650 m2
Anlægssum
24,8 mio. kr.

Et fredeligt åndehul midt i skovens dybe stille ro. Det er visionen bag Skovgården i Herlev, der rummer 24 lejligheder til folk med varige psykiske og fysiske handicaps.

 

Trelænget gård

I en lysning i Byskoven ligger Skovgården. En trelænget gård med flotte mørkebrune mursten som harmonerer smukt med bøge- og egetræerne omkring. Skovgården rummer 24 lejligheder, som er organiseret omkring tre boenheder. Boenhederne har hver deres fælleskøkken med spise- og opholdszoner, hvor ovenlys sørger for et flot lysindfald. Lejlighederne er placeret forskudt, så hver enkelt lejlighed har sin egen private indgang. Fra fællesarealerne er der adgang ud til det fælles gårdrum, hvor beboerne kan mødes og grille eller bare hænge ud en stille sommerdag.

 

Skovens lys

Indenfor i lejligheden er skoven det første, man ser. Lyset filtrerer ned gennem trækronerne og giver lejlighederne en særlig stemning. En skrånende tagflade sørger for at zoneinddele lejlighederne, så opholds arealer har en lavere og mere intim loftshøjde end de arealer, hvor man bevæger sig. Lejlighederne rummer soveværelse, stue og eget badeværelse med toilet. Fra stuen leder en glasdør ud i skoven til en privat terrasse, hvor man kan invitere gæster ud og kigge på skovens liv.