Promecon

Kategori
Erhverv
Bygherre
Promecon
Land
Danmark
By
Fredericia
År
2007-2009
Areal
3 450 m2
Anlægssum
38 mio. kr
Bæredygtighed
Naturlig ventilation

Ideen bag forslaget til stålproducenten Promecons nye hovedsæde er at skabe en bygning, der på afstand danner en synlig og ekspressiv form, og som igennem sin figur beretter om en dynamisk konstruktion og et spændende interiør.

Favner landskabet

Domicilet tænkes placeret tilbage på den højeste del af grunden, så man fra de omkringliggende indfaldsveje og ved ankomsten har hele grunden som et stort frit landskab. Bygningen er formet så landskabet favnes af domicilet, der hæver sig over terrænet som en kile. Konstruktionen danner et svagt stigende forløb af smalle etagedæk - en langstrakt spiral over 3 etager, der giver forskudte arbejdsområder, så alle arbejdspladser har udblik til både nord og syd. På denne måde er der ingen bagside – alle har første parket til landskabet og et fælles dynamisk indre.