OUH - Nyt Odense Universitetshospital

Kategori
Sundhed
Bygherre
Region Syddanmark
By
Odense
År
2012 - forv. 2022
Areal
250 000 m2
Anlægssum
7 mia. kr.
Partnere
White Arkitekter AB, White Arkitekter A/S, Dall & Lindhartsen A/S, WSP Sverige AB, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S,underrådgivere: Schønherr A/S og Viatrafik, Lohfert & Lohfert A/S, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S og Balslev rådgivende Ingeniører
Ydelse
Programmering, projektering, processtyring af økonomi, risiko og tid, IKT ydelse, projektudvikling m. bæredygtige tiltag, helende arkitektur og tilgængelighed.

KHR vinder nyt supersygehus, Nyt OUH/SUND, i Odense for Region Syddanmark og Universitets- og Bygningsstyrelsen.

I 2.runde af konkurrencen om et af Danmarks allerstørste sygehuse vinder KHR arkitekter med konsortiet Medic OUH ud af 6 deltagende konsortier .

Konsortiet består af KHR Arkitekter A/S, White Arkitekter AB, White Arkitekter A/S, Dall & Lindhardtsen A/S, WSP Sverige AB, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S og Oluf Jørgensen A/S med underrådgiverne: Schønherr A/S og Viatrafik, Lohfert & Lohfert A/S, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S og Balslev Rådgivende Ingeniører.

Sygehuset, der er det største af de ambitiøse og visionære nye supersygehuse, igangsættes nu ud fra et menneskeligt helhedsskabende og bæredygtigt koncept inddragende både teknologisk state-of–the-art behandlinger og et markant landskabeligt arkitektonisk udryk.

Udover sygehusdelen rummer opgaven også udbygning af det eksisterende SDU med et nyt Sundhedsvidenskabeligt Fakultet, der disponeres optimalt i en Vidensakse mellem forskning og behandling.

Det eksisterende præmierede Syddansk Universitet, også tegnet af KHR arkitekter, knyttes i en nyfortolkning og med sin forskning sammen med det ny sygehus i en gennemgående Vidensakse, hvortil behandling, forskning og landsskab knyttes til ét ”helende” og unikt organiseret og fremadrettet visionært hospital. Vinderforslaget er ikke alene en bekræftelse af KHR arkitekters viden og kompetencer på det sundhedsfaglige felt, men også af evnen til at kombinere dette med identitetsskabende og nærværende hospitalsmiljø for både patienter, pårørende og personale i tæt relation med omgivelserne - i dette projekt som en fletning af landskab og bygning i en fliget bygningsstruktur, der indoptager landskabets blå og grønne elementer.

Projektet er et vidnesbyrd om KHR´s tradition for innovativt sygehusbyggeri, der netop nu markeres i en stor udvidelse af Haukeland Universitetssygehus i Bergen med et nyt børnehospital. Dette projekt er også karakteriseret af sin unikke organisation og flotte tilpasning i og inddragelse af landskabet, som en anerkendt optimal helende faktor i moderne patientpleje.

Nyt OUH og SUND, i alt et samlet forsknings- og sygehusprojekt på 275.000m2 og en anlægssum på 6,3 milliard kroner, forventes færdigudbygget i 2022.