Næstved Hospital - ny bygning for strålebehandling

Kategori
Sundhed
Bygherre
Storstrøms Amt
Land
Danmark
By
Næstved
År
2008
Areal
2 500 m2
Anlægssum
50 mio. kr
Awards
Bedste forslag

KHR arkitekter står bag det nye center for kræftbehandlingen på Storstrømmens Sygehus i Næstved. Bygningen rummer strålebehandlingsfaciliteter, forberedelsesrum, værksteder, scannerrum, kontorfaciliteter og forbindelsesgange. Strålebehandlingsbygningen ligger lige ud til en skov og den arkitektoniske idé er at trække skoven indenfor i et åbent, overskueligt og imødekommende foyer- og venteareal, der er behageligt at opholde sig både før og efter behandling.

 

Stort indbydende patientareal

Umiddelbart efter man er passeret bygningens vindfang, kommer man til det store foyer- og venteområde med udsigt til træerne i skoven. Her er alle patientfaciliteter med vente- og hvileområder placeret sammen med receptionen. De enkelte funktioner er markeret som ellipser i forskellige gulvfarver, så det er let at orientere sig. Nord for foyer- og venteområdet ligger behandlingsafsnittet for stråleterapi, mens området for scanning er placeret syd for venteområdet. I stueetagen er behandlingsrum og servicefaciliteter placeret på østsiden mod hospitalet, mens samtale- og personalerum er placeret på vestsiden ud mod skoven. Førstesal rummer kontorer og personalerum.