Metro Parma

Kategori
Infrastruktur
Land
Italien
By
Parma
År
2008
Partnere
Impresa Pizzarotti & C, Ingegneria Via Servizi, F. Morelli Consulting Engineers Aps

Parma er en smuk by kendt for sin kunst, musik og mad. En gammel by med smalle gader og fine stenbelægninger, men også en moderne by med nye bycentre under udvikling ved universitetet i øst og motorvejstilslutningen i vest.

 

Inspireret af middelalder arkitektur

Parmas nye metro forbinder Parmas tætte historiske by med de nye bycentre under udvikling og skaber et nyt byrum under jorden inspireret af Parmas flotte middelalder arkitektur. Stationerne er struktureret med høje skråtstillede vægge og overflader i sandsten som i middelalderbyens monumenter og ligesom i Parmas smalle stræder rejser dagslyset langt ned fra oven og oplyser stationerne i et varmt venligt lys. Over jorden er ovenlysvinduerne til metroen udformet som fine skulpturelle glasprismer, der giver en elegant effekt i byrummet. Nedgangene til metroen er designet ud fra samme koncept: at give en diskret og moderne tilføjelse til gadebilledet, der er synlig uden at virke dominerende.

 

Funktionel og overskuelig

Over jorden er de dybe stationer er designet til at være funktionelle, lette at aflæse og overskue. Lyse sandsten, ovenlys og flot kunstig belysning skaber en lys og venlig verden under jorden, som føles tryg og sikker for de rejsende.