Jægersborg Allé Midtpunkt

Kategori
Boliger
Bygherre
KFI v/ Marcus Choleva
Land
Danmark
By
Gentofte
År
1988-1989
Areal
16 309 m2

Jægersborg Allé i Gentofte bliver vest for banen en livlig forretningsgade. Ny kombineret forretningsbebyggelse og boligbebyggelse skaber sammenhæng med den eksisterende bebyggelse.

 

Nyt og gammelt

Området har karakter af en charmerende hovedgade i en ældre købstad. Strækningen har fået tilføjet en ny forretningsbebyggelse langs hovedgaden og en bagvedliggende ny boligbebyggelse. Tilsammen har tilføjelserne skabt et tiltrængt tidstypisk bidrag til det brogede gadebillede. Den ny bebyggelse er blandet med 5-etages byhuse fra tiden omkring århundredskiftet, et flot funkishus i røde sten fra 30’erne, lavere huse af blandet herkomst og indtil for nylig et mejeri, hvor der nu ligger boliger.

 

101 boliger

Boligfløjene er opført med facader i gule, blødstrøgne skifer. Vinduerne har brede, hvide rammer, der sammen med den hvidmalede trapperumsfacade gør bebyggelsen lys og let. En del af parkeringen er placeret under bygningen langs Jægersborg Allé, så der er blevet plads til grønne plæner og legepladser. Der er 101 boliger i forskellige størrelser. De største er på 94 m2 med meget store tagterrasser. Hovedparten er på 70-80 m2 med altan. Nogle 1-rums lejligheder er på ca. 40 m2. Fælles for alle boligerne er de gode adgangsforhold. Trapperummet er stort, lyst og luftigt med elevator i et fritstående tårn. Lejlighedsplanerne er udformet med smukt proportionerede og let møblerbare rum. Materialer og køkkeninventar er gjort i høj kvalitet. Enkelte boliger har åben pejs. Det er attraktive økonomiske boliger opført i en ordentlig kvalitet.