Herlev Hospital - Undervisningsbygning

Kategori
Sundhed
Bygherre
Københavns Amt
Land
Danmark
By
Herlev
År
2007
Areal
2 000 m2
Anlægssum
40 mio. kr.

KHR var bygherrerådgiver for brugerorganisationen Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS) på Herlev Amtssygehus. DIMS er et uddannelseslaboratorium, hvor der ud fra et problembaseret undervisningsprincip og ved hjælp af simulatorer trænes kliniske færdigheder, ledelse, samarbejde og kommunikation i patientbehandlingen. Formålet med instituttet er at styrke kvaliteten og sikkerheden i patientbehandlingen gennem træning, uddannelse og kompetenceudvikling af læger og sygeplejersker. Derfor er undervisningslokalerne indrettet komplet med hospitalsudstyr, så læger og sygeplejersker kan afprøve scenarier, der er så virkelighedstro som muligt.

 

Tæt dialog

DIMS er placeret på 25. og 26. etage - de to øverste etager af sygehuset og omfatter postgraduat træning, et laboratorium for kliniske færdigheder og en amtslig enhed for patientsikkerhed.

Gennem en tæt dialog med brugerorganisationen for DIMS udarbejdede KHR arkitekter planforslag, program for rumfordeling, arealopgørelser, økonomioverslag og tidsplaner. Programforslaget dannede baggrund for den efterfølgende politiske behandling og udbud i totalentreprise. KHR arkitekter fungerede som bygherrerådgiver i hele processen fra program til lokalerne stod færdige.