Fonnesbæk Kirke

Kategori
Kultur
Bygherre
Ikast Menighedsråd
Land
Danmark
By
Ikast
År
1994
Anlægssum
8 mio kr.

Fonnesbæk Kirke er en moderne kirke bygget i en nordisk tradition. I dag står kirken som et monumentalt vartegn i det midtjyske landskab.

Himmelstigen

Fonnesbæk Kirke er bygget i den sydligste del af Ikast og ligger høj og monumental som vartegn ud til det store midtjyske landskab. Den rejser sig aksefast østvest over en kvadratisk grundplan med skrånende planer, som fra fire sider i flere trin leder op mod to murede tårne. Øverst rækker en himmelstige af billedhugger Niels Guttormsen mod himlen.

Lys og klatreplanter

Lyset i kirkerummet kommer forfra og ovenfra ned over altervæggen og fremhæver det stilfærdige mønster og strukturen i murværket. Sideskibene er belyst via høje vinduer mod øst, som kaster et nøgternt lys over rummets sidevægge. Prædikestolen og døbefonten er ligesom alteret udført i sort granit. Gulvet er af rød granit og træværket i kirken er af amerikansk ahorn. Bag alteret, en stor tung granitsten udhugget i vuggeform, er en udsparing i væggen, der giver indblik til en indirekte belyst væg længere inde, som med tiden vil blive overgroet af klatreplanter. I lysningens overkant er der opsat vinger i rustfrit stål som formidler overgangen til en lodret lysspalte, som deler altervæggen i to dele.