Finger D Københavns Lufthavn

Kategori
Infrastruktur
Bygherre
Københavns Lufthavn
Land
Danmark
By
Kastrup
År
1996-1999
Areal
9 000 m2
Anlægssum
150 mio kr.

Københavns Lufthavn fik ny 9.000 m² finger designet af KHR. Fingeren er den første bygning i Kastrup, der er forberedt på non-Schengen/Schengen trafik.

 

Forbindelsesled

Navnet, Finger D, er egentlig misvisende. De eksisterende fingre: A, B og C i Kastrup er placeret vinkelret mod syd og udgår alle fra hovedretningen, hvor alle terminalerne og indkøbscentrene er placeret i et samlet bånd. Båndet strækker sig fra vest mod øst fra Terminal 1 til indenrigsterminalen, over busterminalen til Terminal 3 – stationsterminalen. I dette bånd indgår Finger D som et ca. 200 m langt forbindelsesled til en ny Terminal 4. Fingeren er på ca. 9.000 m² og blev indviet i 1999. Finger D er sidste større udvidelse af Københavns Lufthavn. Den er udviklet i naturlig forlængelse af KHR's projekter i Københavns Lufthavn startende med Finger B i 1986.

 

To slags trafik

Fingeren er i 2 etager med non-Schengen-passagerer øverst. Af hensyn til “landegrænsen” mellem de to områder er der overalt omkring non-Schengen over to meter høje glasskillevægge.

Adskillelsen mellem non-Schengen og Schengen-passagerer sker via elevator/trappehus umiddelbart efter at flypassagererne går fra “broen” ind i Finger D. Trappehusene er placeret uden på den gennemgående facade. Non-Schengen-passagerer går herefter på gangbroer henover lounge og Schengen-området til en balkonetage med langsgående rullefortove, der fører dem til pas- og securitykontrol. Schengen-området har ligeledes rullefortove igennem det 200 m lange forbindelsesområde.