CPH Central Security

Kategori
Erhverv
Infrastruktur
Bygherre
Københavns Lufthavn
Land
Danmark
By
København
År
2007
Areal
1 000 m2
Anlægssum
16 mio. kr

KHR arkitekter har designet skranker og udstyr til Københavns Lufthavns centrale sikkerhedskontrol (CPH Central Security) i et enkelt tidløst design, som harmonerer med lufthavnens skandinaviske stil.

 

Fleksibelt sikkerhedstjek

Det nye design giver CPH Central Security en mere fleksibel kapacitet i forbindelse med sikkerhedstjek og mulighed for at betjene flere rejsende end tidligere. Samtidig giver designet mere plads til at udføre de omfattende sikkerhedstjek, som EU regler på har påbudt flytrafikken, som tjek af medbragte væsker og computere samt røntgenfotografering af tasker, sko og bælter. I sikkerhedstjekket sørger en række ergonomiske løsninger for at aflaste sikkerhedspersonalet, der har mange forskellige stressende arbejdspositioner i løbet af en arbejdsdag.

 

Skandinavisk stil.

Den nye centrale sikkerhedskontrol har trægulve af Jatobá og 16 dybe skranker, der er placeret som øer fri fra de omgivende vægge. Processen for bakkehåndtering, skærmarbejdspladser og borde til taskeundersøgelser er integreret i den samlede ø. Øen er designet i strømlinet skandinavisk stil med bord og skrankeflader i gråt linoleum eller rustfrit stål samt børstet rustfrit stål på bordkanter og detaljer. Et enkelt tidløst design, som harmonerer med lufthavnens klare skandinaviske stil, og giver de rejsende en behagelig start på rejsen.