Oversigt

Essedalen børneinstitution i Glostrup Kommune er et energirigtigt byggeri efter passivhuskonceptet, hvor kravene til varme- og energiforbrug er ekstraordinært lave. Foruden fokus på overholdelse af passivhuskravene, er der i projektet lagt vægt på at skabe et sundt hus, både i bogstavelig og overført betydning.

Fakta
By
Glostrup
Land
Danmark
Bygherre
Glostrup Kommune
År
2011
Areal
1200 ㎡
Finansiering
DKK 18 MIA
Bæredygtighed
Passiv hus-koncept

Arkitektur der understøtter udforskning og kreativitet

Solorienteringen er vægtet højt ved disponeringen af bygnings organisation. Sigtet har derefter været en enkel og overskuelig planløsning, der er let at afkode, med behagelige rumdimensioner og akustik, samt gode og varierede dagslysforhold i alle opholdsrum. En variation i dagslyset, der kan være med at skabe spænding, og som kan understøtte børn og voksnes forskellige aktiviteter - udforskning og kreativitet.

 

Ved at sammenlægge de programmerede arealer til garderober og gang- & fordelingsarealer til ét sammenhængende 'mellemrum' åbner vi for mangeartede muligheder for leg og aktivitet.

Og så er der ikke mindst god plads, når større grupper skal på tur, og der skal trækkes i flyverdragterne, og når der skal larmes og regeres ind i mellem.

Legepladsen på plænen mellem de store popler er der fine forhold for tilpasning af legearealerne. Legepladsen favnes af bygningskroppens L-form, og der rummes den beskedne størrelse til trods, gode muligheder for indretning af et varieret udemiljø til leg og trivsel med sol- og læfyldte opholdsarealer.

Børneinstitution ved Essedal

Børneinstitutionen Essedalen er opført på et areal ved Østervangsbanerne i Glostrup. Indskrevet i et mindre, men trygt og afklaret, grønt rum mellem høje popler.

Indfaldsvinklen til løsningen af denne opgave er ligetil; En kompakt, men også lys og rummelig ramme om pædagogik og trivsel. En god kontakt mellem inde og ude og en stor enkelthed i udtryk og materialer.

“Bygningens enkle snit er genereret ud fra kodeordene energi, dagslys og rumlighed. Det foldede tag rejser sig mod solen og giver samtidig mulighed for øget rumhøjde i gruppe-, fælles- og aktivitetsrum.”

Mikkel Beedholm, Arkitekt og Partner, KHR Architecture
Kontakt

 

Udforsk

Det tyske ejendomsinvestor Quadoro har købt Køge Business Park på vegne af den bæredygtighedsfokuserede fond, Quadoro Sustainable Real...

Erhvervsbyggeri til restaurant og butik centralt i Nuuk. Bygningen er tegnet af KHR og huser både en skøn...

KHR project management har understøttet kapitalforvalteren Savills Investment Management i købsprocessen af 57 Rema 1000-butikker fordelt over hele...