Baltzar City

Kategori
Erhverv
Bygherre
Skanska
Land
Sverige
By
Malmø
År
1998-2002
Areal
17 000 m2

Baltzar City ligger på Malmøs centrale strøg – Södergaten – og er bygget med et ønske om at forme et nyt hjørne, der forbinder og fortsætter byens historie.

 

Respekt for omgivelserne

Den ny bygning bestræber sig på at skabe forbindelse mellem de eksisterende moderne og historiske bygninger og udtrykke dette i en oplevelsesrig og harmonisk facade, der føjer sig gnidningsløst til det koncentrerede gadebillede. Husets facade og gadeforløb er formet med tanke på de omkringliggende bygninger med det mål at lade den totale facade, der spænder over huse fra forskellige epoker, fremstå som en sammenbinding af årtier. En af Södergatenhusets største bedrifter er med sin rolige, næsten transparente form at udvise passende respekt over for de smukke omkringliggende jugend-nabohuse.

 

Nyt vartegn for Malmø centrum

Huset lægger rum til en række eksklusive butikker under navnet Baltzar City og sloganet “strålende facade, blændende indhold”. Den ny hjørnebygning er blevet et vartegn for både Store Torget og Lille Torget. Set fra Store Torget vil Södargatenhuset ses som et lyst tårn, hvis form afslutter pladsens rum. Tårnet er en del af en smuk og karakteristisk rytme af vinduesrækker, karnapper og tårne set fra Store Torget til Sankt Jørgens hjørne.