Atuarfik Hans Lynge Skole

Kategori
Undervisning
Bygherre
Nuuk Kommune
Land
Grønland
By
Qinnorput
År
2011
Areal
6 000 m2
Anlægssum
125 mio. kr.

For foden af klippefremspringet viser ny skole i Qinngorput, Nuuk vejen mod bydelens nye torvedannelse.

 

Synlig skole

Udgangspunktet for skolens placering er rammeplanen for bydelens udvikling. Her placeres skolen som en langstrakt vejviser mod bydelens nye torvedannelse, synlig som et centrum for en fremtidig udvikling af byen. Skolen indtager landskabet med sin placering af hovedbygningen for foden af klippefremspringet og med hjemklasseområderne i forskudte niveauer, der arbejder sig ind i og op på klippefremspringet. Skolen bliver således synlig fra alle sider og åbner sig mod udsigten ned mod områdets naturhavn og videre ind mod Nuuk.

 

Indpasset i et dramatisk klima

Hjemområderne tegner sig som knappe figurer nedproportioneret mod landskabet, så fremherskende vinde fejer henover taget, og så sne og smeltevand bevæger sig væk fra huset. Store tagudhæng sikrer huset mod vejrets påvirkning, og et langsgående stendræn sikrer hovedhusets nordfacade mod tilstrømmende vand. Skolen er således både søgt eksponeret som en tydelig figur i Qinngorputs midte og samtidigt indpasset i landskabet og over for stedets dramatiske klima.